Content Lead

Job description

We groeien snel, maar willen harder! And that's where you come in!

 

Voor verschillende labels met een focus op sport en reizen zoeken we naar een Content Lead. Ons team zit vol goede contentmarketeers welke de mooiste teksten schrijven, maar die duidelijke missie en visie omzetten naar een duidelijke strategie, dat is natuurlijk een heel ander verhaal! De volledige content strategie van de consumentenmerken binnen Events Travel moet uiteindelijk bij jou vandaan komen.

Je neemt leiding over het content team en je zorgt er samen met je team voor dat de bedrijfsstrategie naar content wordt vertaald. Je balanceert continue tussen overzicht en detail. Je bent in staat om een content kalender op te stellen en je bent de inspirator tot de uiteindelijke uitvoer. Jij weet als geen ander waar de sweetspot ligt tussen het merkverhaal en de leefwereld van onze doelgroepen! Daarnaast werk je nauw samen met de E-Mail Marketeer, UX Designer en Performance Marketeers om te zorgen dat de externe digitale kanalen in lijn liggen met de content strategie van de website(s).

 

Requirements

  • Je weet wat je doet, en hoe je dit moet doen! Je hebt al ervaring in een soortgelijke functie.
  • Je voelt feilloos aan wat de organisatie zoekt en bedoelt.  Door jouw gevoel voor goede content (tekst, foto & video) rolt er dus zo een strategie op tafel waar alle betrokkenen zich door jouw uitleg in kunnen vinden. Je bent een echte merkbewaker die de doorvertaling kan maken naar tastbare content.
  • Je bent in staat om een content kalender op te stellen voor meerdere merken en websites, en deze duidelijk te communiceren.
  • Je hebt ervaring met het werken in een CMS.
  • Je kunt je natuurlijk tot in detail verplaatsen in onze doelgroepen, onder andere omdat je net zo'n sportfanaat bent als onze klanten en collega's!
  • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal

Kortom, je bent een professional, maar het blijft bij je kriebelen; je schrijft het liefst nu en dan ook nog zelf om het gevoel en de flow te behouden. Hoewel je een goede strategievertaler bent, zie jij jezelf met name als de motor van een goed geoliede machine. Maar op zijn tijd ook gewoon eventjes als een woordenkunstenaar, een coach, een oplossingen bedenker en een borrelgenootje op de vrijdagmiddag.

 

We snappen dat er heel veel vacatures bij je voorbij zijn gekomen met een héél uitgebreid verkooppraatje, daarom vatten wij werken bij ons in het kort voor je samen: Je werkt samen met mega leuke collega's in een héél mooi kantoor. Iedereen is even gek van sport en gezelligheid, waardoor het op maar ook buiten werk altijd heel gezellig is. We groeien snel, zijn net zo dynamisch als ieder ander groeiend bedrijf en als jij je flexibel op kunt stellen doen wij dat ook. We geloven in ons product, werken er elke dag keihard aan en voor en willen ons team heel graag uitbreiden met een Social Media wonder welke snapt wie we zijn en wat we doen!

#creatief #nauwkeurig #proactief #teamplayer

 

Meer weten? Je bent maar een telefoontje verwijderd, en als je écht voor de snelste weg wilt gaan.. Mag je je sollicitatie natuurlijk ook WhatsAppen. Of bel Manon gewoon direct op: +316 11 35 71 69!